Av naturliga orsaker slits möbler med tiden, vissa möbler kan ha ett större sentimentalt värde än andra och det kan då vara svårt att behålla ursprungsskicket samt få möblerna att passa in till övrig inredning – då är det en smart idé att gå till en möbeltapeserare!

Tapetserare är en titel som funnits i många år, det innefattar främst hantverkare som utför omklädsel, omfärgning eller omstoppning av möbler.

Vi är specialiserade på läder/skinn möbler men jobbar givetvis med andra textiler också. Få personliga, unika och skräddarsydda möbler samtidigt som ni bidrar till miljön.

Låt oss ge dina möbler nytt liv!

 

pic05-perssonslader   Möbelomklädsel


Har din favorit möbel råka ut för en olycka? Inga problem, det är okej att förlåta katten! Vi utför omklädsel av möbler som är slitna eller bara helt enkelt behöver förnyas. Vi har ett stort utbud av skinn, läder och tyger oavsett om ni är ute efter att behålla den gamla looken eller söker en helt ny. Med lång erfarenhet av olika typer av möbler – gamla som nya, anpassar vi och skräddarsyr efter era önskemål.

pic11-perssonslader   Möbelomfärgning


Om möblerna står nära ett fönster händer det lätt att färgen blir blekt av solen med tiden. När det gäller missfärgade, solblekta eller bara möbler som tappat färg/glans är det inte alltid man behöver utföra en omklädsel. Oftast räcker det med en enkel omfärgning – när vi färgar om möbler gör vi alltid en djup rengörning för att avlägsna fett och smuts, därefter applicerar vi färg och lackering för att uppnå en starkare glans eller matt färg.

 

pic13-perssonslader   Helrenovering


Oftast räcker det med antingen en omklädsel eller omfärgning för att möblerna ska kännas fräscha, men i vissa fall när möblerna är välanvända och slitna så gör vi en helrenovering – då klär vi om, stoppar om och byter ut resårband, fjäder m.m. Vi anpassar alltid våra metoder och tekniker efter möbelns typ och ålder.